Övergång till månadsavgift

Styrelsen har beslutat att medlemsavgiften kommer att övergå från att betalas enbart 2‑3 gånger per år till att betalas månadsvis. Ändringen börjar gälla från och med 1 januari 2025.

Eftersom denna förändring medför att vi går från ca 200 fakturor per år till över 900 fakturor per år så behöver fakturering och bokföring effektiviseras så mycket som möjligt.

I samband med övergången till månadsavgift kommer därför samtliga medlemmar att införas i e‑post-faktura systemet för att förenkla administrationen, och för att minska mängden papper.

Medlemmar som redan finns i föreningens medlemsmatrikel kommer att anslutas automatiskt. Om det finns två medlemmar registrerade i matrikeln på samma fastighet så kommer en av dessa att få fakturan via e-post. Vill man i förväg vara säker på vilken e-postadress som fakturan kommer till så kan detta enkelt göras via ett formulär på hemsidan. Samma formulär kan användas om man behöver byta sin e-postadress, när som helst.

Ett tips är att lägga till e-postadressen system@speedledger.se som betrodd mottagare i sin epostklient så att fakturan inte hamnar i skräppostmappen (se tidigare nyhetsinlägg). Påminnelseavgift kommer att påföras fakturorna vid missad betalning.

Vän av ordning har nu säkert noterat att medlemsavgiftens storlek beslutas först på årsmötet, vilket tidigast sker i februari. För årets första fakturor kommer avgiften att baseras på en preliminär budget. Skulle budgeten ändras något under årsmötet så kommer givetvis detta att justeras på efterföljande faktura. Information om preliminär budget och medlemsavgift presenteras under menyn Medlemmar – Ekonomi.

Slutligen har även beslutats att längorna AE (fristående garage med egen elmätare) och FGHKL (fristående garage med gemensam elmätare) kommer att ha samma månadsavgift elva av tolv månader per år. Kostnaden för elförbrukningen för länga FGHKL kommer istället att tas ut som en engångsavgift på månadsfakturan i mars eller april. Detta görs för att ytterligare förenkla administrationen något.
(För information är den totala kostnaden för garagens elförbrukning bara ca 100kr per år per medlem.)

 

Med vänlig hälsning

STYRELSEN